Magnolia

Besöksadress: Malma Bredöl 115, 465 91 Nossebro Telefon: 0512-32535

Utställningar

Pelargonutställning

Det finns så många sorters pelargoner med imponerande variation på växtsätt, blad, doft och blomning. Över 300 sorter blommar i utställningen från april till september. En lista med pelargoner hittar du här.

Dahliautställning

Vi är kända för vår dahliautställning som Jan Ansbjer började med år 2001. 300 sorters dahlior i trädgården som är markerade med namn så ni kan välja ut era favoriter. Totalt cirka 4000 dahliaplantor som ger en enorm färgprakt. Börjar blomma i juli och ger ett fantastiskt färghav i augusti till september. En lista med dahlior i odling 2018 hittar du här. En stor del av dessa finns till salu 2019.

Fuchsiautställning

75 olika sorters fuchsior med en otrolig variation på blommor, blad och växtsätt. Börjar blomma i maj, men den stora blomningsperioden är juni till september. En lista hittar du här.

Liljeutställning

Vi har 75 olika sorters liljor från 20cm till 1,7m höga och en del av dem luktar underbart! I juni blommar en del låga sorter, men liljorna praktmånad är juli. Se 3000 liljor blomma hos oss i år. Besökarna gläds åt den kraftfulla färgprakten som de ger. Det är stimulerande att kunna visa upp så många sorter och varianter eftersom det är få som sett detta. En lista med liljorna hittar du här.

Inspirationsutställning

Inspirationsutställning om tillverkning av halsband och armband. Se exempel och idéer om hur de knyts och tillverkas. Mycket av materialet kan köpas i butiken.

Historisk miniutställning

Historisk miniutställning om brott och straff uppsatt av Mats Thuresson som är med i föreningen SHIR som är stationerade här på Magnolia och visar mer i officersmässen i ladan. Officersmässen har vi ordnat tillsammans med SHIR (Svenska Historiska Infanteri Regemente) som visar upp karolinernas 1700-tal.

Soffutställning

Njut av våra soffor med egen design och tillverkning. Vi har dem utplacerade inomhus och ute i trädgården. De har blivit ett populärt inslag för att titta på, fotograferas och sitta ner för en stunds njutning. Varva ner, njut, upplev.

Trollriket

Utmed Västra promenaden har vi installerat en trädgårdsutställning med troll bland mossa och ormbunkar.

Utställning av egenproducerade artiklar

I hela anläggningen visar vi egenproducerad inredning som bara visas och säljs här i vår anläggning.

Hobbyträdgård

I vår visningsträdgård finns blomutställningarna och inspiration. Handikappanpassat, hundvänligt och barnvänligt. Studsmattor, kaniner, höns, hästar, fiskar och sittplatser. Varva ner, njut, upplev.


Kurser 2019

Betongkurs

Under en kväll gjuter vi saker som kan vara antingen inomhus, på balkongen eller i trädgården. En kurs där både nybörjare och mer vana gjutare är välkomna

Deltagaren inspireras och lär av kursledaren, men också av varandra. Så du kan boka in flera kreativa kurstillfällen och lära ännu mer.

Information om kurserna 2019 kommer så fort det är klart!

Decoupage

Decoupage kommer från det franska ordet découper som betyder dekorera med urklippt papper. Vi släpper loss den kreativa ådran och jobbar med olika tekniker beroende på de material som finns till hands. Knappar, papperspåsar, burkar, lådor, kort, plåt, trä, betong och canvas.

Information om kurserna 2019 kommer så fort det är klart!

Var och när?

Decoupagekurserna hålls i Magnolias butik och gjutkurserna i gjutrummet. Klockan 18:00-21:00.

Kurser kan ordnas, för slutna sällskap, på tid enligt överenskommelse.

Kurskostnad 200:- som betalas under kurstillfället.

Kostnad för grundmaterial ingår men eventuellt kompletteringsmaterial från butiken tillkommer.

Anmälan görs vid besök på Magnolia, telefon 0512-32535 eller e-post jan@ansbjer.se

Frågor och anmälan kan även göras till kursledare Sibban Andersson på telefon 0768-615951 eller e-post sibban@nsf.scout.se.


Denna hemsida är optimerad för moderna webbläsare som Firefox, Chrome, Safari och Internet Explorer 9+