Magnolia

Besöksadress: Malma Bredöl 115, 465 91 Nossebro Telefon: 0512-32535

Njut av färgprakten i 10000m² hobbyträdgård

Trädgården började anläggas som en egen privat trädgård på den helt öppna åkern runt huset 1995. Jan började med att placera stenblock till en stenberså och fyllde upp med jord runt omkring. 1996 planterades de första buskarna och många träd för att minska blåsten från norr (Vänern), öster (Varaslätten) och ihärdiga västanvinden.

Allt arbete är gjort på fritiden och det har resulterat i en blommande oas såväl vår, sommar som höst.

Trädgården och Magnolia ägs och drivs av Jan Ansbjer, där skötsel, formgivning och utveckling har varit hans hobby fram till 2014. Från 2015 har Jan och sambon Gunilla Magnolia som heltidsarbete.

Stor blomstervariation under året

Tidigt på våren kommer de tidiga vårblommorna som vi alla gläds så mycket åt, och längre fram på våren blommar magnolior, tulpaner och narcisser. Sedan kommer buskarna, träden och de tidigt blommande perennerna. Under juli blommar exempelvis dagliljor, pioner, höga och låga liljor och lavendelkullen. Sedan kommer dahliorna, solrosor och övriga perenner.

Hela sommarens blomsterprakt

Hela sommaren blommar våra 250 sorters pelargonier, ni ser dem både ute och inne, över 1000 namngivna plantor med överraskande variationsrikedom och färgprakt. Även den nya fuchsiautställningen med över 100 sorter skänker glädje hela sommaren.

Mer än 350 sorters dahlior!

Vi är kända för vår dahliautställning. Vill du fascineras av den stora färg- och formvariationen så har vi dahlior som börjar blommma redan i slutet på juni. Den ymnigaste blomningsperioden är annars under perioden augusti till september. Dahliorna blommar med en fantastisk färgprakt fram tills vi stänger för säsongen 17 september.

Promenera runt i trädgården och förundras av alla olika sorters dahlior. Se den stora variationen i färg och form på denna underbara familj av blommor.

Från öppningsdagen har vi 270 sorters dahlior till försäljning. Vi har som tidigare år tagit hem odlarkvalitet som vi påsar själva för att ni ska ha största möjliga förutsättningar till ett lyckat odlingsresultat. I år har vi även egenodlade och delade knölar för att erbjuda fler speciella sorter. Vi sänder inte per post, utan ni är välkomna hit att själva välja bland alla våra sorter. En del sorter är unika och säljs inte av någon annan i Sverige och 50 sorter är nyheter för året. Priset är 32:- per dahliaknöl, köper ni 10 stycken eller fler betalar ni endast 29:- per styck.

Listan med dahlior till försäljning för säsongen 2018 hittar du här! Det saknas för närvarande bild på ett fåtal dahlior, men vi hoppas att så småningom kunna komplettera upp det som saknas.

Vi har nu även listor på våra fuchsior, pelargoner och liljor, men de är inte helt kompletta ännu. Vi jobbar på med att komplettera även dessa med bilder och mer information.


Denna hemsida är optimerad för moderna webbläsare som Firefox, Chrome, Safari och Internet Explorer 9+